Gjør som danskene – nyt ølet i Aalborg

Gjør som danskene – nyt ølet i Aalborg

Er du lysten på å oppleve den uhøytidelige, danske ølkulturen på nært hold? Kast med på Aalborg Beerwalk!

Hygge og god stemning kommer garantert med på kjøpet hvis du legger ut på oppdagelsesferd i ølets mange nyanser og smaker. Vinsmaking er en populær foreteelse, der man kanskje frister ganen med dråper fra Frankrike, Italia eller Australia. I Aalborg er dette konseptet videreutviklet. Vinen er skiftet ut med danskenes yndlingsdrikk: Øl!

Besøk seks puber

Konseptet Aalborg Beerwalk har nærmest blitt et must når man besøker byen. Prisen på en såkalt beerwalk er 100 danske kroner. Du kan kjøpe pakken på ditt hotell, i kjøpesenteret Salling eller i VisitAalborgs Infocenter på Kjellerups Torv.

I pakken finner du et lite ølglass, et bykort og seks vouchers. På kortet er de seks utvalgte Aalborg Beerwalk-pubene merket av. Alle pubene er plassert i Aalborg sentrum, med gangavstand mellom hverandre. I praksis er det bare å følge kortets instrukser til den puben man ønsker å besøke.

aalborg-beerwalk-oel2
Aalborg Beerwalk er blitt et populært konsept. Foto: VisitAalborg

Finn deg en hyggelig krok i puben, gi en av voucherne til bartenderen, og la han eller hun fylle dit medbrakte glass med velsmakende øl etter eget ønske. Hver voucher tilsvarer en oppfylling av glasset. Det er opp til deg om du ønsker å bruke alle voucherne på ett og samme sted, eller om du vil besøke flere puber på din beerwalk i Aalborg.

Fra irsk til erkedansk

Alle pubene kan definitivt være vel verdt et besøk. Du finner selvsagt dansk, hjemmebrygget øl blant de seks, men alle byer med respekt for seg selv har også en irsk pub i utvalget. The Irish House byr så klart på klassiske Guiness, samt en rekke forskjellige irske og engelske øl. Du vil også finne internasjonale og danske ølmerker her. Whisky, framfor alt skotske og irske varianter, er også på barkartet.

aalborg-beerwalk-oelskaenkning
De seks pubene tilbyr et fantastisk utvalg av danske og internasjonale ølsorter. Foto: VisitAalborg

Engelske puber er heller ikke mangelvare på din beerwalk. Både John Bull Pub og Old Games Pub er innredet og tanket opp i engelsk stil. På John Bull vil du umiddelbart kjenne igjen den engelske sjarmen og atmosfæren. Utvalget byr på både danske og utenlandske ølmerker, samt kjente og ukjente whiskytyper. På John Bull Pub finner du Nord-Jyllands største utvalg av internasjonale og danske ølmerker.

Old Games Pub appellerer i størst grad til det litt modne publikum. Torsdag, fredag og lørdag er det ekstra gode sjanser for en festlig aften, når dansevennlig populærmusikk framføres live på puben. Også her består utvalget av et rikholdig antall øl med ulik opprinnelse, samt whisky av mange ulike slag.

London Pub er som navnet antyder en hyggelig pub i klassisk, engelsk stil. Her tilbyr man øl fra mange forskjellige mikrobryggerier, og et respektabelt utvalg av flaskeøl fra 12 forskjellige land. Røyking er tillat på London Pub.

The Wharf er Aalborgs eneste selvstendige pub. Her kan man by på landets bredeste utvalg av fatøl, samt en lang rekke spesialøl på flaske. Mange av dem vil du ikke finne andre steder i landet.

Søgaards_Bryghus_1
Søgaards Bryghus kombinerer mikrobryggeri, restaurant, ølstue og café. Foto: VisitAalborg

Søgaards Bryghus er det nærmeste du kommer den danske pubopplevelsen underveis i Aalborg Beerwalk. Brygghuset er intet mindre enn kombinert mikrobryggeri, restaurant, ølstue og café. Søgaards Bryghus ligger på den hyggelige C. W. Obels Plads, som på sommerstid forbindes med et yrende folkeliv.

Deilig og uhøytidelig

Felles for alle seks pubene er at de deler en stor lidenskap for ølet. Det er lett å la seg rive med av stemningen og den gode smaken. Aalborg Beerwalk er et uhøytidelig konsept som alle øl-entusiaster vil elske. Konseptet kan benyttes året rundt – det er du som bestemmer i hvilket selskap og tempo.

649