Her finner du shopping i Aalborg

Her finner du shopping i Aalborg

Bilka er like stort som det er populært. Har du planer om shopping i Aalborg, er en runde på Aalborg Storcenter selvsagt.

Enten du er på langweekend, dagstur eller ukesferie – man kommer ikke utenom shopping når Aalborg skal trakteres. Da kan det være greit å vite hvor man skal gjøre av seg. På de største sentrene er det mulig å få gjort unna mye på relativt kort tid.

Aalborg Storsenter, eller Bilka, som er det mest brukte navnet, består av 75 spesialforretninger under samme tak. Vi snakker om Nord-Jyllands største shoppingscenter med over 6 millioner handlende gjester hvert år. Boltreplassen er på 49.000 kvadratmeter.

Aalborg_Storcenter (1)
Aalborg Storcenter huser 75 ulike forretninger. Foto: VisitAalborg

Kanskje ikke ønskescenariet for mange menn, men det finnes heldigvis alternativer som ikke inkluderer en tilsynelatende evigvarende jakt på de gode kjøpene. På Bilka finnes «mannfolkparkering» i fleng – enten man vil ta seg en kopp kaffe, en øl, eller spise en god lunsj mens man venter. Og barna har sine rom til å boltre seg i. I forbindelse med ferier og høytider får for eksempel storsenteret ofte besøk av barne-TV-kjendiser som Byggmester Bob, Svampebob Firkant og Spiderman.

Landets største Bilka

Dermed skulle det meste ligge til rette for å la damene (og de mennene som faktisk setter pris på shopping) slippe seg løs i det enorme kjøpesenteret. Hvor tar du så ferden på Aalborg Storcenter? Klær, sko og accessories kommer du til å finne mengder av. Aalborg Storcenter består for eksempel av Søstrene Grene, Paradis IS, Pieces, H&M, Intersport, Vila, Vero Moda og Jack & Jones.

De 75 spesialforretningene er lagt til rette med tilhørende 2.000 gratis parkeringsplasser like utenfor døren. I storsenteret finner du også landets største Bilka-varehus – derav Bilka-navnet som Aalborg Storsenter ofte referes til som.

Sallings supermarked Aalborg
Salling stormagasin i Aalborg. Foto: VisitDenmark

Musikk mens du shopper

Men det stopper ikke der. Er du hungrig på flere shoppingopplevelser, bør du finne veien videre til Salling Stormagasin. Her kan familien finne det meste man måte være på utkikk etter, for eksempel klær, smykker, hvitevarer, spill og mye mer. Salling har også en stor leketøysavdeling, en bokhandel og egne bolig-, elektronikk- og jernvareavdelinger hvor du kan finne alt til hjemmet.

Legg også det lille supermarkedet «Salling Super» inn i huskelista. Her blir du nærmere kjent med et vareutvalg som skiller seg ut fra de tradisjonelle supermarkedene. Vinavdelingen har for eksempel et stort utvalg kvalitetsvin, mens delikatesseavdelingen frister med friske og eksotiske salater, pålegg og ost.

Friis Citycenter Aalborg
I Friis Citycenter Aalborg kan du oppleve kulturelle innslag underveis i shopperunden. Foto: VisitDenmark

I hjertet av Aalborg, rett ved Musikkens Hus, Utzon Center og havnefronten, finner du dessuten Friis. Kjøpesenteret består av over 50 butikker, blant annet H&M, Joe and the Juice, GameStop, Deichmann og Matas. Her finner du også opplevelser som ikke innebærer handel, men som underholder og begeistrer. Utstillinger, aktiviteter, konserter kan forekommer. Gågatene i shoppingsenteret forandres rett som det er til konsertlokale eller museumsutstillinger.

Sliter du med trøtte bein etter en intens runde med shopping? I Friis Shoppingcenter kan du ta en hvil en egen lounge, perfekt for å gi energilagrene en velfortjent boost.

536