I Aalborg Zoo kommer du tett på dyrene

I Aalborg Zoo kommer du tett på dyrene

Hit må du nesten dra med hele familien. I Danmarks nest største dyrehage kan du høre kraftige løvebrøl mens du ser isbjørn som boltrer seg i vannet.

Den zoologiske hagen har nesten en halv million gjester årlig. Her drar du virkelig tilbake til hotellrommet en opplevelse rikere. Til sammen består Aalborg Zoo av 1.500 dyr: Flere av dem majestetiske, eksotiske og sjeldne. Dyr som er verdt å få med seg på nært hold.

Isbjørn,_Aalborg_Zoo
Isbjørnene er blant publikumsfavorittene i Aalborg Zoo. Foto: VisitDenmark

Isbjørnene er en attraksjon i seg selv, og blant de mest populære dyrene. De mektige skapningene er et imponerende skue. I Aalborg Zoo har de dessuten et av verdens beste isbjørnanlegg til å boltre seg i, både over og under vann. Publikum kan også følge isbjørnene via webkamera.

Se kattedyr fra tårnet i Aalborg Zoo

I rovdyranlegget i dyreparken, som sto ferdig i 2012, kan du stifte nærmere bekjentskap med fantastiske kattedyr. Her holder for eksempel Sumatra-tigeren og asiatiske løver til. Det nye rovdyranlegget har gjort dagliglivet til dyrehagens tigere og løver lettere og mer behagelig. Publikum får også en helt annen opplevelse. I Aalborg Zoo kan de mektige skapningene betraktes på forskjellige måter: Du kan følge med på tigrene i fugleperspektiv fra tårnet over anlegget, du kan møte løvene på bakkenivå gjennom underjordiske tuneller, eller betrakte dyrene fra jungelstier som leder deg rundt anlegget.

I januar 2015 ble dyrehagens to måneder gamle tigerunge presentert for tigernes uteanlegg. Tigerungen, som er en han, ble født 9. novemer 2014 av den 14 år gamle sumatratigeren Kim. Sumatratigeren lever for øvrig en utrydningstruet tilværelse i naturen. For øyeblikket anslås det å eksistere mellom 400 og 600 individer som lever fritt, mens det i fangenskap finnes 221 sumatratigere.

Den utrydningstruede sumatratigeren kan tas nærmere i betraktning i Aalborg Zoo.
Den utrydningstruede sumatratigeren kan tas nærmere i betraktning i Aalborg Zoo. Foto: VisitAalborg

Den afrikanske landsbyen

Mens du besøker Aalborg Zoo bør du definitivt oppleve den afrikanske landsbyen. Med hus, savanner, trær og dyr som oppleves i naturtro omgivelser, kan besøkende nesten føle seg hensatt til safari i Afrika.

Sebraer og elegante antiloper som spankulerer rundt mellom strutser og giraffer. I et vannhull ved et klippefremspring tumler dvergflodhesten seg i sitt våte element. Opp til tre meter høye strutser går stolte rundt med sitt store overblikk. Og i en liten hytte ved vannhullet kan man oppleve savannens dyr på nært hold når de kommer for å slukke tørsten, eller dvergflodhesten, som tar seg et svalende bad.

Aalborg Zoo abe
I den afrikanske landsbyen treffer du på mange hyggelige bekjentskap. Foto: VisitDenmark

I 2006 bygde man opp det afrikanske konseptet i Aalborg Zoo. Prislappen er på over 40 millioner danske kroner.  De naturtro omgivelsene og nærheten gjør at besøkende ofte får følelsen av å være fysisk til stede på savannen i Afrika. Du hører, lukter og ser dyrene på en helt annen måte enn man er vant til i zoologiske hager.

Husk å spørre

Har du et spørsmål om dyrene i Aalborg Zoo, ikke nøl med å spørre en av dyrepasserne. De er kurset i muntlig formidling og klare til å lære bort mer om dyrenes liv. I Aalborg Zoo skal man ikke bare se dyrene. Kunnskapstørste skal få svar på sine spørsmål.

Reis enkelt og billig

Du cruiser enkelt og billig til Danmark med Fjord Lines miljøferger MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord fra LangesundBergen og Stavanger til Hirtshals. I sommersesongen (fra april til september) kommer du lynraskt over Kategat med HSC Fjord Cat fra Kristiansand til Hirtshals.

 

598