Pulserende Aarhus

Pulserende Aarhus

Danmarks nest største by er full av liv og sjel. Urbaniteten er slående, men naturopplevelsen er aldri langt unna.

Med sine 300.000 innbyggere er ikke byen større enn at du fint kan kombinere det urbane og landlige mens du oppholder deg i Aarhus. Her er både gammelt og nytt. Brostensbelagte smug med caféliv og spennende shoppingmuligheter blandet med kunst i verdensklasse. Byen har det meste.

En blanding av ungdommelig energi og en nærværende historie gjør Aarhus til en dynamisk by med mange spennende muligheter. Samtidig bør du være godt rustet til å utforske byen med et par gode gåsko eller en sykkel. Strand, hav og skog ligger ikke mer enn et kvarter unna på sykkelsetet.
ARoS Aarhus Kunstmuseum, Your Rainbow Panorama (1)
Your Rainbow Panorama. Foto: Ole Hein Pedersen/VisitAarhus
For kunstinteresserte er kunstmuseet ARoS et absolutt must. På toppen av museet kan du oppleve Olafur Eliassons «Your rainbow panorama», hvor utsikten av byen nytes gjennom regnbuens fantastiske farger. Både arkitekturen og kunsten på ARoS stiller i høy, internasjonal klasse. Museets egen samling består av over 9.000 verker fra 1770 fram til i dag. Årlig byr også museet på utstillinger med verdenskjente kunstnere.

Bymuseum i verdensklasse

Dansk byhistorie kan heller ikke fortelles særlig mer levende enn på bymuseet Den Gamle By. Museet omtales som en severdighet i verdensklasse, og det er ikke et ufortjent stempel. Den Gamle By er en unik tidsreise der du kan besøke din egen, dine foreldres og dine besteforeldres historie. Bymuseet gir et levende bilde av livet slik det var i de gamle danske byer helt tilbake til 1500-tallet.
børn_og_gæs_2
1800-tallskvarteret i Den Gamle By. Foto: VisitAarhus
Med 75 historiske bygninger, utstillinger, boliger, butikker og verksteder er Den Gamle By i høyeste grad et levende museum. Ta deg en tur med hestevogn og gjør en god handel i de historiske butikkene. Drikk en herlig fatøl i kjelleren og nyt Traktørstedets kaffe og kringle. Smak, lukt og kjenn historien på nært hold. Du blir ikke den første. Museet har tatt i mot over tre millioner gjester i løpet av de siste ti årene.

Skandinavias beste

Og er du ute etter shopping, er Aarhus en perfect match. Byen er faktisk kåret til Skandinavias beste shoppingby.
Når sulten eller tørsten melder seg er det også et vell av muligheter. Finn deg for eksempel et sted ved Åen, som går gjennom Midtbyen, eller streif gjennom det hyggelige Latinerkvarteret, hvor det er nok av cafeer og små spisesteder å velge imellom.

 

415