Snart får Blokhus sitt eget badehotell

Snart får Blokhus sitt eget badehotell

Helt siden 1920-tallet har badehotellene fått speile seg i sjøen ved de lange, hvite sandstrendene i Danmark. Nå dukker det opp enda ett - i Blokhus - én time unna Hirtshals!

En snau times bilkjøring fra fergeleiet i Hirtshals, ligger Blokhus. Her er det hvitkalkede hus med oransje takstein, små nisjebutikker og en lang strandlinje. Idyllen er til å ta og føle på. Ett minutt fra stranden har det vært byggeaktivitet siden lenge før sommeren. Et splitter nytt hotell holder på å ta form i det sjarmerende tettstedet. Sommeren 2017 står Strandhotellet Blokhus klart.

Blokhus. Danmark. Fjord Line. Strandhotellet Blokhus
Styrer prosessen: Prosjektassistent Sofia Stenstrup-Jepsen forteller engasjert om byggeprosessen, som er godt i gang.

Skal ligne på de tradisjonelle badehotellene

Hotellet vil romme 38 værelser og får tre etasjer. Hensikten er å gjøre hotellet så stillikt som mulig de tradisjonelle badehotellene som dukket opp på Danmarkskysten på 1920-tallet.  Prosjektassistent Sofia Stenstrup-Jepsen forteller at alt er gjennomtenkt, fra den minste detalj.

Det er et ektepar med stor forkjærlighet for Blokhus som står bak hotellinvesteringen. Fra før eier Marie Louise Ebdrup og Steffen Ebdrup blant annet den populære restaurant Futten og Café Laden. Disse ligger idyllisk til i en gammel bygård fra 1876 med adresse Høkervej. Ekteparet bor i Aalborg, men har et hus i Blokhus de bruker så ofte de kan. Det skal også sies at de har feriert der i over 10 år.

– De har lenge hatt et ønske om å legge bedre til rette for turister som vil overnatte i Blokhus, forteller prosjektassistenten.

– Det startet med at venner og bekjente av dem etterlyste et hyggelig sted å bo når de var på besøk i Blokhus. De tok utfordringen da tomten, som ligger veldig sentralt i Blokhus, ble lagt ut for salg.

stranda ved Strandhotellet Blokhus
Ett minutt til stranda: En kilometerlang hvit sandstrand ligger rett ved hotellet. Her kan du gjøre mange aktiviteter, det er blant annet lov til å kjøre bil på stranda!

Strandhotellet Blokhus er planlagt lenge

Planleggingen startet for to år siden. Byggearbeidet startet i mai i år. To etasjer i betong har allerede reist seg. Den tredje etasjen kommer på plass i november. Det innvendige arbeidet starter på nyåret.

Hotellets hensikt er å holde åpent året rundt. Derfor blir det satt av god plass til en wellness-avdeling med badebasseng, fitness-avdeling og sauna. En 80 kvadratmeter stor spisesal og glasshage (orangeri) er også planlagt.

– Byggherrene gjør dette helhjertelig. Alt skal være gjennomført til fingerspissene. Dette skal bli et eksklusivt strandhotell der gjestene skal slappe av og føle seg som hjemme, forklarer Stenstrup-Jepsen.

Hotellet skal være tro mot den tradisjonelle Badehotell-stilen. Det blir spesiallaget panel på veggene, ornamenter på veggene, tidsriktige fliser, stripete interiør og kastelltepper på gulvene. Hvitpuss og mursteinpanel skal prege eksteriøret, og vinduene er spesialbestilt for å få riktig «gammeldags» stil.

Blokhus. Danmark. Strandhotellet. Fjord Line. Strandhotellet Blokhus
Godt i gang: Byggingen av Strandhotellet Blokhus startet i mai. Målet er alt står klappet og klart til å innta gjester 1. juli neste år.

Selve hotellbygget til Strandhotellet Blokhus er formet som en hestesko. I midten ligger en stor hage. Den er laget for å gi ly når vestavinden blåser gjennom Blokhus. Hvilke planter som skal vokse der, er også nøye gjennomtenkt med god hjelp fra en lokal gartner.

Som et typisk badehotell, er det ikke langt til stranden. Ett minutts spasertur, så er du der. Og vil du heller ta deg en spasertur i skogen, er den heller ikke langt unna.

Bestillingene har allerede kommet

Hotellrommene varierer i størrelse fra 18 til 23 kvadratmeter. Deluxe hageværelsene og suiten er de beste du kan få tak i. Alle rom har terrasse og bestillingene for neste sommer har allerede kommet! Her er det med andre ord viktig for arbeidere og prosjektassistent å følge tidsplanen.

– Vi er absolutt i rute, sier Stenstrup-Jepsen med et bredt smil.

Hun har hotelldrift i årene. Faren hennes er konsulent i bransjen og driver selv et hotell i Aarhus. Det var han som satt henne i kontakt med ekteparet som er byggeherrene til badehotellet.

– Jeg er nettopp ferdig med utdannelsen min og dette er et kjempespennende prosjekt å jobbe med. Det kommer til å bli et flott hotell!

Blokhus ligger en times kjøring fra Hirtshals havn. I nærheten av det sjarmerende tettstedet finner du også Fårup sommerland. Du kommer deg til Hirtshals med våre to miljøvennlige skip fra Bergen, Stavanger eller Langesund.

726