Nyhet i Djurs Sommerland – Sjøulken venter på deg

Nyhet i Djurs Sommerland – Sjøulken venter på deg

I år får barnefamilier stifte et nytt bekjentskap i Djurs Sommerland. Karusellen Sjøulken har alle ingrediensene for å bli en publikumsfavoritt.

Sommerlandet i Midt-Jylland satte ny rekord i fjor, da over 800.000 gjester besøkte og opplevde Nordens største fornøyelsespark. Suksessen kan meget vel forklares med at Djurs de seneste år har gjennomført et solid løft på utstyrssiden. På åtte år har de investert i 25 nye fornøyelser til en samlet pris på over 300 millioner kroner.

Juvelen er Danmarks største berg og dalbane.
Juvelen er Danmarks største berg og dalbane. Foto: Djurs Sommerland

Men parken har ikke tenkt å hvile på laurbærene. 30. april er første åpningsdag, og da vil «Søulken», eller sjøulken på godt norsk, stå klar til bruk. Den nyeste investeringen har en prislapp på over 20 millioner kroner. Djurs Sommerland håper nyinvesteringen skal bidra til ytterligere vekst i 2016.

– Vi har vært på utkikk etter en ny familiefornøyelse med en opplevelse som skiller seg ut. Det har vi funnet med «Søulken». Legger vi populariteten i andre fornøyelsesparker til grunn, er vi nesten helt sikre på at «Søulken» vil bli én av gjestenes favoritter. Dette er en «thrilling ride» for større barn, men passer også for barn helt ned i 5-6-årsalderen sammen med sine foreldre. Jeg tror den nye karusellen vil komme til å vekke stor begeistring blant barnefamiliene, sier administrerende direktør Henrik B. Nielsen i Djurs Sommerland.

– Én av de beste

Formann Kian Kronvang i CoasterClub Denmark har sett og opplevd flere karuseller enn de fleste. Han er definitivt begeistret over nyheten i Djurs.

– Etter mitt skjønn er det én av de beste temakarusellene en fornøyelsespark kan investere i. Hver tur representerer en spennende og variert opplevelse med morsomme og uventede bevegelser. Den passer også for alle i barnefamilien, mener Kronvang.

Den mest sjøsterke sjørøver kan etter sigende oppleve både sug i magen og vind i skjegget når Sjøulken setter i gang. Det lønner seg å holde seg godt fast når de ubarmhjertige karibiske bølgene kaster deg rundt, mens vinder hyler og kanonene drønner.

Sjøulken får sin plass i Piratland, ved siden av Danmarks største berg og dalbane, Piraten. Tematiseringen av karusellen er spesialdesignet av hollandske Jora Entertainment. Den vil være bygd opp i pirattema med stor globus, kanoner og piratbåter.

Danmarks største berg og dalbaner

Foruten nyvinningen Sjøulken er sommerlandet fylt til randen med spennende og fartsfylte opplevelser. Berg og dalbanen Piraten suser nedover fra 32 meters høyde med en fart på 90 kilometer i timen. Skatteøen er Nord-Europas største water coaster. Her kastes man ut i de villeste vannplask i 70 kilometer i timen. Og dere kan selvsagt hoppe på Juvelens ATV’er og bli skutt av sted to ganger med opp til 85 kilometer i timen i Danmarks lengste berg- og dalbane.

Bondegårdsland og eget vannland

Hos Djurs finner man også et eget land med 10 fornøyelser i bondegårdstema. Her kan man fly av sted i en berg og dalbane i en sky av hønsefjær, eller snurre rundt i en roterende fjøs. Til sammen finnes åtte ulike temaland. Når alle er ferdig utforsket, kanskje er tiden inne for en matbit? Eller det store vannlandet, hvor solskinnet kan nytes ved vannkanten eller i én av mange actionfylte rutsjebaner.

Vannlandet kan være en herlig avveksling mens moroa pågår.
Vannlandet kan være en herlig avveksling mens moroa pågår. Foto: Djurs Sommerland
582