Sikre deg svart belte i shopping på Black Friday

Sikre deg svart belte i shopping på Black Friday

Shoppingdagen over alle shoppingdager nærmer seg. Vi tar den like godt «helt ut» og setter kursen mot de aller beste tilbudene i Danmark.

Vi nærmer oss den dagen i året da nordmenn går bananas i butikkene. Tilbudene brer om seg – ofte er det halve priser. Vi river med oss det vi trenger til hus og hytte, og ser vi en potensiell julegave, tar vi selvfølgelig med oss den også. Den såkalte Black Friday (se faktaboks) har kommet for å bli, både her til lands og hos våre vennlige naboer i sør. Danskene har svart med å trekke til kjøpesentrene på den elleville shoppingbegivenhetens årlige dato.

Den finner sted på en fredag mellom 23. og 29. november. Og i 2017 får kassaapparatene og handleposene kjørt seg skikkelig fredag 24. november.

Midt i Aarhus, shoppinghovedstaden i Danmark, ligger kjøpesenteret Bruuns Galleri. En koloss av ett bygg som er plassert rett bak byens togstasjon. Her finner du 100 butikker og 14 spisesteder. I tillegg huser bygget en kino. Med andre ord, hvis du vil ta en pause i shoppingen, kan du få litt underholdning på kjøpet!

Omsetter aller mest på Black Friday

<strong>Black Friday er en gullgruve:</strong> De som shopper hos Brunns Galleri er like gira på Black Friday som sentersjef Claus Brængaard og de andre ansatte.
Black Friday er en gullgruve: De som shopper hos Brunns Galleri er like gira på Black Friday som sentersjef Claus Brængaard og de andre ansatte.

De siste tre årene har kjøpesenteret hatt langåpent på Black Friday. I år åpner senteret klokka 08.00. Dørene stenges ikke før midnatt.

– Da blir det mye å spare hos oss. Gode tilbud og kanonpriser vil dominere. Hele senteret står samlet rundt dette. Kunder kan regne med å få 20 til 50 prosent avslag, opplyser sentersjef Claus Brændgaard.

Butikkene velger ofte å ha gode priser i hele butikken. Det vil si at man kan få en rabatt mellom 20 og 50 prosent på hele sortimentet. Tilbudene lanseres på kjøpesenterets nettside dagen før. De fører alltid til at folk kjenner sin besøkelsestid. Denne ene svarte fredagen i året gir også gode resultater for senteret. Det settes som regel omsetningsrekorder i samtlige butikker. På én dag sitter senteret igjen med det samme resultatet som én måneds omsetning.

Det er også denne dagen i året det omsettes mest i hele Danmark.

Alt du trenger på ett og samme sted

rulletrapper
To etasjer med butikker: Med sine 100 spesialbutikker er Bruuns Galleri det største kjøpesenteret i Aarhus.

Senteret i Aarhus har en god variasjon av butikker. Fra kjente kjeder som Bianco, Glitter, Hennes & Mauritz, Jack & Jones og Søstrene Grene. Men her er det også egen Hoptimist-butikk. Du vet de små figurene med morsomme uttrykk, som faktisk er designet av dansken Hans Gustav Ehrenreich. Egen Le Creuset-butikk finner du også på kjøpesenteret.

togerofsweden
Store variasjoner: Alt fra kjedebutikker til merkevarebutikker er å finne når du besøker Bruuns Galleri i Aarhus.

Og er du av typen som liker merkeklær finner du Tommy Hilfiger, Tiger of Sweden, Samsøe Samsøe, DAY og Levis. En Guess-butikk åpner også om kort tid. Lekebutikker og klesbutikker for barna finner du også her. Det samme gjelder butikker med sportsutstyr og elektronikk.

 

Tilsammen sørger 1.000 ansatte for at samtlige butikker er oppe og går hver dag. På Black Friday er det enda flere som trår til!

Tar seg fri for å dra på Black Friday

– Vi har enormt med besøkende på Black Friday. I fjor var det 70.000 mennesker innom her denne dagen – vi satser på enda flere i år. Mange tar seg til og med fri fra jobb for å kunne dra på shopping, forteller sentersjefen, som lover å holde orden på folkemengdene.

Det er for eksempel leid inn ekstra bemanning for å holde styr på parkeringsplassene – som det kun er 1.000 stykker av. Derfor oppfordrer han publikum til å være tålmodige og til å ta buss, tog eller sykkelen fatt hvis de har mulighet.

Brændgaard mener Black Friday virkelig er et fenomen som har kommet for å bli. Den svarte fredagen er også en perfekt anledning til å starte julegavehandlingen. Sørg bare
for å ha med noen ønskelister fra familie og venner.

Har du lyst til å sikre deg gode tilbud når Black Friday inntar Bruuns Galleri i Aarhus? Bli med på Black Friday Cruise med Fjord Line! Vi kaster loss 24. november og vel framme i Danmark dagen etter, ligger Aarhus der og venter med bøttevis av gode tilbud.

740