Her er vinneren av Nordens beste sommerland!

Her er vinneren av Nordens beste sommerland!

Parken åpnet tilbake i 1975 og er et kjært barndomsminne for veldig mange av dagens norske foreldre og besteforeldre. Stedet er stadig like elsket, også av nye generasjoner.

Vi snakker om Fårup Sommeland, den fornøyelsesparken i Danmark som er aller enklest tilgjengelig for oss som reiser med bil fra Norge. Du parkerer ved Fårup etter bare en ørliten time bak rattet rake veien sørover fra fergeleiet i Hirtshals. Det er én av årsakene til parkens store popularitet hos oss nordmenn, men på ingen måte den eneste.

For de som driver forlystelsesparken på 90 hektar, eller 55 fotballbaner for å være litt mer folkelig, kan sitt fag og kjenner sitt publikum. Her er det ikke snakk om å overlate noe til tilfeldighetene. Her hviler man ikke på sine laurbær og satser på at folk kommer tilbake av gammel vane.

Aquapark: Alle barn elsker vannaktiviteter. Akkurat den biffen er det ikke spesielt vanskelig å fikse i Fårup Sommerland. Foto: Fårup Sommerland

Belønnet for innsatsen

Innsatsen Fårup legger ned, betyr ikke bare smigrende og hyggelige tilbakemeldinger fra gjestene. Parken blir også lagt merke til i bransjen. Det mangler ikke på utmerkelser – heller ikke rykende ferske nå i 2018!

– Vi har fått den aller beste starten på 2018 som var overhodet mulig, sier en stolt direktør for Fårup Sommerland, Per Dam. Det han sikter til er prisen «Nordens beste sommerland», som helt nylig gikk til parken i skogen på Danmarks vestkyst helt nord i det deilige flate landet.

Vi lever av glade gjester

Det er én sak Dam og kollegaene setter ekstra pris med utmerkelsen. Gjestene bestemmer selv hvilket sommerland som blir rangert høyest, så her er det rett og slett snakk om en publikumspris.

– I Fårup lever vi av glade gjester, så det er helt fantastisk at det nettopp er dem som har kåret oss som best i denne konkurransen, sier Dam.

Moro: Det er gjestene selv som har kåret Fårup til Nordens beste sommerland. Pressefoto
Moro: Det er gjestene selv som har kåret Fårup til Nordens beste sommerland. Pressefoto

Prisen forplikter

Direktør Dam forteller at prisen de har mottatt, forplikter.

– Det er et virkelig deilig skulderklapp dette, men det er like mye en påminnelse om at vi hele tiden må bestrebe oss på å gjøre opplevelsene bedre og bedre, sier han.

Som et ledd i nettopp dette – å gjøre Fårup bedre og bedre – har parken satset tungt på nye opplevelser i år. De lanserer blant annet «Golføyen» – en eventyrgolfbane plassert på en øy midt i en av parkens flere innsjøer. Dette er en 12-hulls bane, der det er lagt opp til flere vanskelighetsgrader, slik at hele familien kan være med å hygge seg. Også de aller minste.

Holder varmen: Temperaturen i Aquaparken er skrudd opp til 27 grader slik at det skal være hyggelig i vannet også på skyggefulle dager. Pressefoto
Holder varmen: Temperaturen i Aquaparken er skrudd opp til 27 grader slik at det skal være hyggelig i vannet også på skyggefulle dager. Pressefoto

Varmere badevann

Det er slik at her oppe i Norden, Danmark inkludert, så er det vanskelig å gi noen værgaranti selv om det er sommer. Man må bare innse at været av og til kan være grått. Derfor har de som styrer og steller i Fårup Sommerland en god nyhet til årets besøkende.

De har rett og slett skrudd opp vanntemperaturen i parkens største vannattraksjon, Aquaparken.

– Vi skrur opp temperaturen til 27 grader, slik at alle kan holde varmen, uansett om solen skinner eller ikke, sier Dam.

Går egne veier

Alle fornøyelsesparker forsøker som best de kan å gå sine egne veier. For det er mange om benet, og da er det naturlig nok viktig å skille seg ut. Fårups helt spesielle egenart, er beliggenheten. At parken rett og slett ligger i en skog med trær og natur på alle kanter – samtidig som det er svært kort vei unna Vesterhavet og byer som Løkken og Blokhus.

– Fårup forsøker hele tiden å gjøre saker og ting litt annerledes. Dessuten er parken i konstant utvikling. Det merker gjestene og belønner dem deretter. Blant annet med prisen de nettopp har mottatt, sier fornøyelesparkekspert og Themed Attraction Manager hos firmaet MK Illumination, Lars Nielsen.

Midt i skogen: I Fårup er du midt i skogen, men likevel svært nærme havet. Pressefoto
Midt i skogen: I Fårup Sommerland er du midt i skogen, men likevel svært nærme havet. Pressefoto

Godt i rute

Gjengen i Fårup Sommerland har benyttet de siste månedene til å forberede seg grundig til årets sesong, og i følge Dam er de meget godt i rute.

– Vi er så og si klare og gleder oss enormt til en glitrende sesong. Hjertelig velkommen skal dere være – alle sammen!

Lyst til å sjekke ut hvor moro det er i skogen i Fårup? Da kommer du enkelt, raskt og billig til Danmark med Fjord Lines ferge, HSC Fjord Cat fra Kristiansand til Hirtshals (seiler i sommersesongen fra 27. april). Du kan også cruise fra LangesundBergen og Stavanger til Hirtshals med de to moderne fergene MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord, som begge fosser til kontinentet på grønn gass.

 

835