O´Aalborg med sin juleglede

O´Aalborg med sin juleglede

Det tette og koselige sentrum av Aalborg gir en virkelig nydelig og stemningsfull ramme rundt førjulstiden. Julemarkedet på Gammeltorv er selve rosinen i julepølsa!

Den søte julehøytiden setter igang de varme minnene hos svært mange av oss. Det er gjerne det samme gamle, men akk så koselige hvert eneste år når mørket faller på, nettene blir lange og kulda setter inn, som musemor ville ha sagt det: Duftene, fargene, musikken, stemningen og selvsagt alle smakene.

Høydepunktet for de fleste, er gjerne julekvelden med god mat, lykkelige barn og kanskje en kjær overraskelse under treet, men førjulstiden med sine lys i mørke, sine julemarkeder og deilige forventing, er også verd å vie litt tid.

I Aalborg vet de å dyrke denne deilige tiden – det merkes godt allerede fra midten av november. De trange og koselige gågatene pyntes sirlig, og på de mange kjøpesentrene skurs julebryteren på fult. Men – det er markedet på Gammeltorv innbyggerne er aller mest stolt av. Ikke uten grunn.

20121205, Aalborg, Danmark: JULEMARKED - Aalborg Cityforening arrangerer julemarked på Budolfi Plads i december måned. FOTO: Mick Anderson.
Tradisjonelt julemarked: Hvert år i desember arrangerer Aalborg Cityforening julemarked på Gammeltorv, her ved Budolfi Plads. Foto: Mick Anderson/VisitAalborg

Fristelser i kø

Danskene kaller Aalborgs tradisjonelle julemarked for en «skøn tradition». Fra 17. november er julemarkedet oppe og går på Gammeltorv (se faktaboks for åpningstider).

Julemarkedet byr på haugevis av fristelser og opplevelser. Nissene flytter inn på torvet i hopetall og du her er det både karusell og pariserhjul med en fabelaktig utsikt.

Julegavetips burde det være mer enn nok av med boder i alle varianter og støpninger. Munngodt og gløgg, finnes elvsagt også så det monner.

Mer enn markeder

Listen over førjulsarrangementer i Aalborg er lang. Nord-Jyllands hovedstad er alltid livlig og klar for en fest, november og desember er intet unntak. Det vil si haugevis med konserter og andre kulturarrrangementer av både større og mindre omfang.

Kombiner gjerne dette med å utforske floraen av fantastiske spisesteder.

Søndagsåpent

Husk at julestemningen skrus på i hele byen i førjulstiden, så sørg for å se deg litt rundt. For eksempel pyntes Gamle Raadhus etter alle kunstens regler. Det samme gjør kulturhuset Trekanten, Aalborg Zoo, Musikkens Hus og Aalborg Kongres & Kultur Center.

Husk at du når Aalborg på en snau time i bil når du kommer med Fjord Lines ferger til Hirtshals.

 

381