Drøm deg bort til eksotiske badestrender

Drøm deg bort til eksotiske badestrender

Hvite strender med sand så finkornet at de kan brukes på et timeglass – slikt finnes da ikke på våre breddegrader? Joda, tro om igjen. Du trenger ikke reise lengre enn til Danmark i sommerferien for å finne noen strandperler man skal leite godt etter i Norge.

Se for deg lange hvite badestrender, så langt øyet kan se. Se for deg at du ligger på en solseng, eller bare badehåndkledet, mens sola steiker fra skyfri himmel. Og se for deg at barna koser seg og bygger det ene sandslottet etter det andre, før de må plaske ut i det blågrønne vannet for å skylle av seg all sanden.

De fleste tror kanskje at man må til Spania, Hellas, Kypros eller den franske rivieraen for å oppleve det. Men da må du tro om igjen. Man trenger nemlig ikke reise lengre enn til våre gode naboer i sør for å finne slike strender.

Eksotiske badestrender

Danmark er et vakkert land. Et land det er lett å bli glad i. Her finnes det uendelige muligheter for en sommerferie som passer både for barnefamilier, par uten barn, og også for dere som vil på ferie med en vennegjeng.

Etter en lang og kald vinter i Norge, elsker vi nordmenn å slikke sol så fort den titter frem, og kan vi krydre det med et bad i sjøen, ja så har vi lite å klage over.

I Danmark har de flust av eksotiske strender. Vi har plukket ut tre strender i på Jylland dere absolutt bør besøke i sommer dersom ferien legges til Danmark.

Danmarks rivera

Nord i Danmark, nesten så langt nord du kan komme, ligger den lille og sjarmerende byen Løkken. Til vanlig bor det bare drøyt 8.000 der, men om sommeren koker byen av turister både Danmark, Norge og Tyskland. Og mye av æren for det skal nok Løkken strand ha. Det er ikke for ingenting at stranda blir kalt for ”Danmarks riviera”.

Løkken strand er én kilometer lang. Det er en av flere badestrender i Danmark du vil elske.
Løkken strand er én kilometer lang. Det er en av flere badestrender i Danmark du vil elske.

Den er virkelig noe for seg selv der den strekker seg flere hundre meter bortover langs vannkanten. Løkken strand er også velkjent for sine hvite badehus lang strandkanten, og for fiskebåtene som ligger på sanden når fiskerne ikke er ute på sjøen. På stranden kan du også leie aktivitetsutstyr som strandsykler, volleyballer, vannski og surfebrett.

Og om du blir sulten, eller bare litt lei av saltvann i håret og sand mellom tærne, så ligger sentrum av Løkken et steinkast fra strandkanten. Her finner dere flere koslige caféer og restauranter, samt gode shoppingmuligheter.

Torvet i Løkken er fylt med sommerglade mennesker hvert år.
Torvet i Løkken er fylt med sommerglade mennesker hvert år. Et steinkast unna kan du besøke badestrender.

Soling og bading på din egen «sandøy»

Knappe ti mil sørøst for Hirtshals, like utenfor fiskerbyen Hals ved kattegatkysten, ligger Bisnap strand. Den er intet mindre enn seks kilometer lang. Ja, du leste riktig. 6.000 meter med en deilig hvit badestrand.

Bisnap strand er en av flere badestrender i Danmark du vil elsker.
Bisnap strand er en av flere badestrender i Danmark du vil elske.

Stranda strekker seg mellom Hou og Bisnap. Den er utstyrt med ”blått flagg”. Det betyr at den er spesielt barnevennelig. Barna kommer til å elske Bisnap strand. Her er det også lagt godt til rette for handikappede, eldre og bevegelseshemmede.

Kysten ved Bisnap stranda er en såkalt «barre-kyst». Det vil si at det bare blir mer og mer sand ved kysten ettersom årene går. Det har sørget for at det danner seg små laguner og øyer av sand i vannet. Er dere heldige, kan dere derfor finne deres helt egen øy dere kan campe på under strandturen.

Bisnap strand er som en sommerdrøm og er et perfekt valg en varm sommerdag  for de som vil ha en rendyrket badeferie.

Bisnap strand er en av flere badestrender i Danmark du vil elsker. Den er langgrunn og fin, slik at barna kan kose seg i vannkanten.
Bisnap strand er en av flere badestrender i Danmark du vil elsker. Den er langgrunn og fin, slik at barna kan kose seg i vannkanten.

 

Stranda barna vil elske

Ved Danmarks vestkyst, drøyt tre timer sør for Hirtshals, ligger Hvide Sande Strand, av mange kalt ”Dronningen blandt de danske strender”.

Dette er ikke bare «én strand», men et kilometer langt belte av badeplasser og badestrender, hvor «sydstranden», Hvide Sande Strand, er en av flere utmerkede steder å legge ned pleddet, smøre seg inn med solkrem og bare nyte tilværelsen.

Badestrender så langt øye kan se
Badestrender så langt øye kan se ved Hvide Sande Strand.

Strendene strekker seg flere kilometer, og det er rett og slett en fantastisk flott badestrand man virkelig bør oppleve om man er på ferie i Danmark. Og også her er det blått flagg for sin barnevennelighet.

I høysesongen er dere også i trygge hender. For på land sitter det badevakter og livreddere som med sitt haukeblikk passer på når dere trenger å kjøle dere ned med et deilig bad.

I tillegg til badestrender, kan du suse bortover bølgene ved Hvide Sande Strand.
I tillegg til badestrender, kan du suse bortover bølgene ved Hvide Sande Strand.

Reis til Danmark med Fjord Line

Unn dere en sommerferie i Danmark! Dere reiser enkelt til med Fjord Lines ferge HSC Fjord Cat fra Kristiansand. Reisetiden er bare drøyt to timer!

Du kan også reise fra Langesund, Bergen og Stavanger til Hirtshals med de moderne og miljøvennlige fergene MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord.

Danmark har masse å by på for hele familien. Alt ligger til rette for en ferie i Danmark som barna ikke vil glemme med det første. Og om shopping er noe som frister, ligger Aalborg bare en drøy halvtimes biltur fra Hirtshals.

Og glem for all del ikke LEGOLAND®. Det finnes vel knapt et barn som ikke har en drømmedag i den parken. I Lalandia bor du dessuten bare noen små steg unna ekstreme mengder med LEGO-moro. Lalandia er utstyrt med både vannland og lekeland,  for å nevne noe, så her er det alle tiders muligheter for å ha det gøy. Den som ikke koser seg her, har trolig ikke lyst til å gjøre det 🙂

1002