Fornøyelsesparken som bare vokser og vokser

Fornøyelsesparken som bare vokser og vokser

På få år har Djurs Sommerland investert over 400 millioner kroner i nye attraksjoner og oppgradering av parken. Det har fått publikum til å strømme til fornøyelsesparken. Årets nye attraksjoner SAFARIBUSSEN OG JUNGLE RALLY skal sørge for at enda flere finner veien hit.

Det er er straks klart for en ny og hektisk sesong i fornøyelsesparken Djurs Sommerland. 27.april åpner dørene igjen med to nyheter: «Safaribussen» og «Jungle Rally».

-Det er meget viktig at man som fornøyelsespark hele tiden forbedrer og fornyer den opplevelsen man gir gjestene. Det er en nødvendighet hvis man gjerne vil at gjestene skal komme tilbake år etter år, samt for å tiltrekke seg nye gjester. Vi er den parken i Danmark som i de seneste årene har investert mest i produktet, forteller Henrik B. Nielsen, direktør for Djurs Sommerland.

juvelen_high

Parken har over 60 attraksjoner, fordelt på åtte forskjellige temaland. De står og venter på å underholde små og store.

Nordens største sommerland

Djurs Sommerland er Nordens største sommerland, og parken er den fjerde største fornøyelsesparken i Danmark.

Det har den vokst seg til å bli de siste årene. Årsaken er trolig enkel: Parken har blitt solid oppgradert med nye attraksjoner hvert år. Totalt har prislappen passert over 400 millioner danske kroner. Og årets store nyhet er lansert. En attraksjon som skal få enda flere eventyrlystne til å komme til parken.

Europas raskeste og lengste Family Suspended Coaster

Da sesongen åpnet 6. mai i fjor, sto DrageKongen, en berg-og dalbane med en prislapp på 90 millioner kroner klar i fornøyelsesparken.

Ifølge direktøren, er dette Europas hurtigste og lengste Family Suspended Coaster.

Vognene henger under skinnene. Banen er 825 meter lang, 30 meter høy, og toppfarten er på 85 km/t. Det kommer nok til å få det til å kile i magen på de fleste, også de aller tøffeste.

Berg-og dalbanen er en del av et nytt og omfattende område som dekker et areal på 10.000 m2.

Masse nytt i fornøyelsesparken

DrageKongen blir altså bare den siste i en lang rekke investeringer parken har gjort de siste årene. Se bare på denne lista:

 • 2008: «Piraten», Danmarks største berg og dalbane. Prislapp: 55 millioner kroner.
 • 2009: «Piratfisken», Det skøre Kompas, Klatrebjerget og Edderkoppenettet. Prislapp: 15 millioner kroner.
 • 2010: «Sablen» med en prislapp på 10 millioner kroner.
 • 2011: «Skatteøen», Nord-Europas største «water coaster» til en verdi av 60 millioner kroner.
 • 2012: «Solguden», Buffalo Bumper Cars, Mini Buffalo Bumper Cars. Prislapp 20 millioner.
 • 2013: «Juvelen» ble Danmarks lengste berg og dalbane da den ble bygget. Til «Magisk Halloween» ble også HekseSkolen – Halloween Haunted House for hele familien, bygget. De to kostet 70 millioner.
 • 2014: «Drageskibet» og «Vikingtårnene» ble bygget for 20 millioner kroner.
 • 2015: 10 nye attraksjoner for hele familien i et helt nytt temaland «Bondegårdsland», samt «Græskarfabrikken» et Scary Hunted House til Magisk Halloween i uke 42. Totalt ble det brukt 45 millioner kroner.
 • 2016: «Søulken». Prislapp: 20 millioner kroner.
 • 2017: «DrageKongen». Prislapp: 90 millioner kroner.
 • 2018: «Safaribussen» og «Jungle Rally».

Og investeringene har altså gikk solid avkastning i at antall besøkende i 2008 har steget fra 528.000 da, til drøyt 800.000 i 2015. Det er en vekst i antall besøkende på 52 prosent.

Flere priser for beste park

Det har også ført til at Djurs Sommerland de to siste årene har mottatt en rekke priser for hva de tilbyr sine gjester. I 2014, 2015, 2016 og 2017 har parken blitt kåret til Nordens beste sommerland av Sverige største reiseside barnesemester.se.

De har også blitt kåret til Danmarks beste fornøyelsespark av flere danske aktører.

parken_pyntes_med_20.000_farverige_græskar_magisk_halloween_i_djurs_sommerland

Årets sesong åpnet 6. mai, og den varer faktisk helt frem til 22. oktober. Så du og familien har god tid til å oppleve en av de beste parkene du kan besøke i Norden. Enten før skoleferien starter, i sommerferien, eller utover høsten.

Djurs Sommerland er ikke bare en park hvor det er tivoliaktiviteter.

Nei, dersom det er varmt, og strandlivet egentlig frister mer, så fortvil ikke.

I parken finnes også et eget badelandområde hvor dere kan kjøle dere ned!

Nydelig ferielandsby like ved

En drøy halvtime fra Djurs finner du Dayz Ebeltoft, en maritim ferielandsby helt ute ved kysten i Nationalpark Mols Bjerge. Her er feriehusene lyse og flotte innvendige, med plass til opp til åtte personer. Mange av dem har utsikt mot sjøen.

Ved Dayz Ebeltoft finnes det aktiviteter for alle aldre. Her er faktisk en idrettshall, hvor de yngste (og den eldre garde) kan velge fra en mengde aktiviterer. Eller hva med et slag tennis for å holde sommerkroppen ved like?

Minigolf, hoppeputer, og sandvolleyballbane finnes også. Og det vil nok glede mange barn at det er et eget badeland tilknyttet ferielandsbyen.

Djurs Sommerland reiser du enkelt til med Fjord Lines miljøferjer fra Bergen og Stavanger og til Hirtshals. Bor du på Østlandet kan du ta ferga fra Langesund til Hirtshals.

 

hawaii_kæmpestort_vandland_djurs_sommerland

754