I Aalborg klaffer det alltid med kaffe

I Aalborg klaffer det alltid med kaffe

Når sulten eller kaffetørsten trenger seg på midt i shoppingrunden, behøver du ikke å fortvile. Aalborgs mange cafeer gir deg muligheten til et pusterom.

Aalborgs cafeer preges av ulik stemning og atmosfære. Føler du for en caffe latte i urbane og ungdommelige omgivelser, har byen mye å by på. Men den genuine og danske opplevelsen finnes også på cafekartet. Ta en tur på cafe – en fin mulighet til å ta inn over seg folket, stemningen og det gode liv som er Aalborg.

Stemning__café
Aalborgs cafeer er alltid verdt et besøk. Foto: VisitDenmark

Kaffekunst på høyt nivå

I Aalborg sentrum finner du for eksempel Behag din Smag – en cafe og møteplass med høy kvalitet på sitt håndverk. Her selges nybakt brød, kaker og terter i hyggelige omgivelser. Er du glad i kaffe bør du også finne veien hit. Cafeen har tradisjon for å tilberede kaffevarianter med det lille ekstra. I 2012 ble for eksempel en ansatt på cafeen dansk mester i Latte Art, som på godt norsk er kaffekunst som lages ved hjelp av steamet melk.

cafevi2
Cafe Vi2 er et populært samlingssted i Aalborg. Foto: VisitAalborg

Skal du virkelig ta pulsen på byen, bør du sikre deg et bord på Cafe Vi2 på C.W. Obels Plads. Cafeen er en av Aalborgs største og mest populære, noe den daglige brunchen som serveres hver morgen også er. Cafe Vi2 har dessuten et stort utvalg av friskpresset juice, smoothies og annen leskedrikk. På sommerstid er den sydvendte terassen et fint sted for å samle opp d-vitaminer i solsteken. Her har du også førsteklasses utsikt til folkelivet.

 

Opplev dansk caféhistorie

På C.W. Obels Plads finner du også de mer intime alternativene. Café KlosterTorvet er en liten café som passer godt for deg som er ute etter en avslappende stund. I hjertet av gata finner du cafeen.

Klostertorvet
Cafe KlosterTorvet er en populær cafe på C.W. Obels Plads. Foto: VisitAalborg

Her får du kjøpt blant annet frokost, brunch og lett middag. Cafeen låner dessuten ut et utvalg av brett- og terningspill. Nyt atmosfæren med et glass god drikke på Café KlosterTorvet – her kan du med god samvittighet sette av tid til å nyte Aalborg-ferien.

Er du ute etter det genuint danske er Café Limfjorden et must. «Limpotten», som den kalles på folkemunne, har historisk sus over seg. Allerede tidlig på 1900-tallet var cafeen et viktig samlingssted i Aalborg. I dag serveres det tradisjonell dansk mat til frokost og middag. Her kan man stifte bekjentskap med danske klassikere som æggekage, stegt flæsk, stjerneskud, klassisk dansk smørrebrød og dyrlægens natmad. Atmosfæren er hyggelig og uformell.

 

446