Ikke gå glipp av dette i Aalborg!

Ikke gå glipp av dette i Aalborg!

Skal du til Aalborg er dette listen over opplevelser du ikke bør gå glipp av. Her finner du godbitene som må utforskes nærmere!

Listen over hva man bør oppleve i Aalborg er lang – antageligvis for lang til at man rekker over alt på første forsøk. Da gjelder det å eliminere seg ned til opplevelsene som er for heftige til å gå glipp av.

Og dem er det heller ikke få av. Det er ikke for ingenting at byen er så populær blant nordmenn. Aalborg tilbyr opplevelser for alle: Den kunnskapstørste, den handleglade og den som er ute etter en tørsteslukker.

Men hva bør man ha på to do-lista for oppholdet i Nord-Jyllands hovedstad? Aalborg Zoo er unektelig en opplevelse som passer hele familien. Her kan man stifte bekjentskap med noen av jordens mest spennende dyrearter. I dyreparken kan du for eksempel besøke isbjørnene i sitt flotte isbjørnanlegg, se tigere og løver i sitt utendørsanlegg, eller andre eksotiske dyr fra hele verden.

Aalborg Zoo giraffer
I Aalborg Zoo kan du oppleve noen av jordens mest spennende dyrearter. Foto: VisitAalborg

Aalborg Zoo er den mest populære zoologiske hage utenfor København. I 2013 og 2014 hadde dyrehagen 470.000 besøkende. I 2014 sto et nytt lekeområde tilsvarende 9,5 millioner danske kroner, klart i parken. Her finner man blant annet en naturlekeplass, grillområder, en stor amfi-scene og forskjellige oppholdsplatåer.

Flere favoritter

Er du på familieferie er Aalborg Zoo en hit, på lik linje med Leos Legeland. Her kan barna få utfolde seg i et kjempestort lekeland, mens mor og far benytter anledningen til å slappe av, spise og kose seg. Lekelandet er på hele 4.500 kvadratmeter. For barna vil det alltid være et nytt eventyr å begi seg ut på: Klatrestativer, tunneler, trampoliner, sykler, ballkanoner, rutsjebaner og mye mer.

leoslekeland
I Leos Legeland får barna sjansen til å utfolde seg. Foto: VisitAalborg

 

Opplevelsene for de voksne er også der for å nytes. Ønsker du å se hele byen er Aalborg Tårn plassen å oppsøke. Tårnet, som egentlig var ment som et midlertidig monument, er nå byens landemerke. En heistur på 55 meter ender opp i en herlig utsikt over Aalborg og Vendsyssel. Tårnet er imidlertid ikke åpent på vinterstid, men typisk mellom april og oktober.

I Aalborg Tårn får du den komplette oversikt over byen og området rundt.
I Aalborg Tårn får du den komplette oversikt over byen og området rundt. Foto: VisitAalborg

 

Underjordisk museum

Om du er på shopping i Algade og føler behov for litt avveksling – da er ikke den kulturelle opplevelsen langt unna. Gråbrødrekloster Museet er faktisk plassert under jorda rett ved kjøpesenteret Sallings Algade. Utenfor inngangen til kjøpesenteret kan du ta heisen ned og besøke det underjordiske museet. Her kan du få se restene av det gamle klosteret og byens fortid. Museet forteller historien om gråbrødreklosteret, markedsplassen, de ukjente kirkene og byhusene som til slutt måtte vige plass til fordel for munkenes kloster.

Museet viser ruiner fra klosteret og mange funn fra vikingtidens og middelalderens Aalborg.

 

499