Dette er folkets fem LEGOLAND®-favoritter

Dette er folkets fem LEGOLAND®-favoritter

Flere tusen nordmenn besøker Legoland og Danmark hver sommer, og alle har sine favorittattraksjoner. Her er fem av dem!

Her finnes det noe for en hver smak. Berg-og-dal-baner, tømmerrenna, spøkelseshus, brannbiler, piratbåt og trafikkskole for barna, for å nevne noen av attraksjonene.

Tre år på rad i LEGOLAND®

– Vi koser oss veldig i Legoland. Vi har besøkt parken tre ganger med min datter Sofie (5). Da sier det seg selv at vi er fornøyde, forteller Stian Wåsjø Simonsen.

Etter tre turer har femåringen fått solid erfaringsgrunnlag til å finne sine favorittkaruseller.

Kålormen, Frog Hopper, LEGO® Canoe og Jungle Racers ble kjørt gang etter gang, og anbefales på det varmeste.

Sofie Lande Wåsjø (til høyre) synes Frog Hopper var en av de morsomste tingene å gjøre i Legoland.
Sofie Lande Wåsjø (til høyre) synes Frog Hopper var en av de morsomste tingene å gjøre i Legoland.

– Det er mange attraksjoner som passer henne og hennes alder bra, samtidig som parken er oversiktlig og flott, sier pappa Stian.

Overnattet i Lalandia

Noen få hundre meter fra LEGOLAND®, ligger Lalandia. Det i seg selv er en opplevelse med aktiviteter som badeland og lekeland. Feriehusene, med topp fasiliteter, gjør ferieturen til en «innertier».

– Ved å bo i Lalandia har vi alltid masse å finne på. Turen til Legoland er en tradisjon. Et høydepunkt både for barn og voksne, mener Wåsjø Simonsen.

Ønsker du andre overnattingssteder, er mulighetene gode flere steder. Både i Billund og områder i nærheten av fornøyelsesparken.

Femåringen fra Telemark er ikke den eneste som liker LEGO® Canoe,  eller tømmerrenna, som vi nordmenn kaller den.

Da Fjord Line via Facebook spurte sine passasjerer om hvilke attraksjoner de liker best i Legoland, rant det på med kommentarer. Men det var noen som utmerket seg mer enn andre.

Her er de fem mest populære attraksjonene fra Facebook-målingen:

Lek brannmann i LEGOLAND®

Falck Fire Brigade lar deg og familien din konkurrere med andre familier om hvem som er de beste brannmennene i «byen».

Åtte brannbiler står klare til å la dere prøve ut drømmen om være dagens helter. Det er om å gjøre å komme seg raskest mulig frem til et hus og slukke «flammene» så raskt som mulig.

I Legoland kan dere prøve dere som brannmenn.
I Legolands Falck Fire Brigade kan dere prøve dere som brannmenn.

Når «brannen» er slukket er det full gass hjem til stasjonen for å se om dere var raskest.

Sus avgårde med «Dragen»

En hver fornøyelsespark med respekt for seg selv, har minst én berg-og-dalbane. Legoland er selvfølgelig intet unntak.

«Dragen» sørger både for at det kiler godt i magen og at dere får vind i håret, når den tar deg med på en rundtur i forheksede Kongeborg – en middelalderverden full av spenning.

Sus avgårde med Dragen i Legoland i Danmark.
Sus avgårde med Dragen i Legoland i Danmark.

Underveis er det blant annet lys, lukter, varme og kulde som er med på å gjøre turen fantastisk.

Og selvfølgelig kan dere kjøpe bilde fra turen.

«Padle» mellom ville dyr i Legoland

En av de mest populære attraksjonene i Dyreparken i Kristiansand, er Tømmerrenna. I Legoland finner dere Lego Canoe. På turen møter dere på ville dyr, bygget i lego (selvfølgelig), som bevere, pumaer, bjørner og klapperslanger. Og selvfølgelig avsluttes turen ned et stup, som sørger for et skikkelig plask når båten når bunnen.

Få en dusj i sommerferien i Danmark

Lite kan være mer forfriskende i sommervarmen enn å bli avkjølt. I Vikings River Splash må du i hvertfall ikke være redd for å bli våt, om du skal bli med på moroa.

Med deg på turen får du et vikingskjold, og på turen møter du blant annet Midtgårdsormen, en stor rød LEGO®-drage og et vikingskip med vikinger ombord. På land kan publikum sprute på deg med vann.

Til slutt venter en forrykende «finale» hvor dere blir heist høyt opp, før flåten blir slipt ned et vannfall, som garantert gir deg både sommerfugler i magen og en fuktig opplevelse.

Vikings River Splash i LEGOLAND®
Vikings River Splash i LEGOLAND®

NINJAGO® The Ride

LEGOLAND® kommer stadig med nye attraksjoner, og i 2016 var parkens store nyskapning NINJAGO® The Ride. Her er det bare å putte på deg 3D-brillene, før du får testet dine ninja-ferdigheter.

Du må mestre elementer som ild, jord, lyn og is. Helt ny teknologi og lufttrykk sørger for en skikkelig kamp på skjermen foran deg.

Det hele krever godt samarbeid, og til slutt skal du bekjempe en stor drage, som er ninjaenes erkefiende.

I 2017 er det Worlds Tallest i Miniland som er nyheten i parken. Mer enn 830.000 legoklosser har blitt til fem av verdens høyeste bygninger. Burj Kalifa, Shanghai Tower, Makka Royal Clock Tower Hotel, One World Trade Center og Taipei 101 har alle fått plass i Miniland.

Reis til Danmark med Fjord Line

Du kan enkelt komme deg til Danmark med Fjord Lines ferge, HSC Fjord Cat fra Kristiansand til Hirtshals (seiler kun i sommersesongen – i 2017 fra 27. mai). Du kan også reise fra Langesund, Bergen og Stavanger til Hirtshals med de moderne og miljøvennlige fergene MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord.

Fergene har daglige avganger, tilbyr en flott buffet og har en tax free-butikk med godt utvalg.

961