Løkken gir deg årets sydenopplevelse

Løkken gir deg årets sydenopplevelse

Du trenger ikke dra til Syden for å finne lekre strender. En sommerferie i Løkken i Danmark er like perfekt for barnefamilier.

Nord i Danmark, nesten så langt nord man kan komme, ligger Løkken. Også kalt ”Danmarks riviera” på grunn av de fantastiske strendene.

Her møtes du av vakre strender med hvit sand og blågrønt vann så langt øyet kan se. En dansk sommerperle som mange barnefamilier fra Norge for lengst har lagt sin elsk på.

Byen ligger bare tre mil sør for Hirtshals, som du enkelt kommer deg til ved enten å reise fra Kristiansand, Langesund, Bergen eller Stavanger. En kjapp kjøretur unna er også Fårup Sommerland, en fantastisk familiepark kåret til Nordens beste av sitt slag i 2018!

– Løkken er et fantastisk flott sted for både store og små. Om sommeren yrer det av liv der, og den enorme langstrakte stranden er perfekt for småbarnsfamilier, sier Bjarte Bjellås.

Vakre strender med blågrønt vann

32-åringen er fra Vennesla utenfor Kristiansand. Derfra er veien veldig kort til Danmark.

Noe av det Løkken er aller mest kjent for er de kilometerlange strendene – strender som gir deg en skikkelig sydenfølelse i herlige Danmark. Her kan barna lage så mange sandslott de bare klarer, bade i det deilige blågrønne vannet fra Nordsjøen, eller kanskje teste surfebrettet på bølgene som skyller innover mot land?

– Løkken er et fantastisk flott sted for både store og små

Og om dere er lei av strandlivet, finnes mengder av koselige restauranter og cafeer bare et lite steinkast unna stranda. Løkken har også rikelig med butikker med gode shoppingmuligheter.

Hvite strender og blågrønt vann venter deg på Løkken strand.
Hvite strender og blågrønt vann venter deg på Løkken strand.

Løkken strand blir av mange rangert som en av Nord-Europas deiligste. Den er lang som øyet kan se og barnevennlig med sin myke sand og klare vann.

Den er også velkjent for de mange hvite badehusene som lyser opp stranden, og for fiskebåtene som trekkes opp på land når fiskerne ikke er ute på havet. Du kan faktisk også kjøpe fersk fisk fra båtene på stranden.

Fiskebåter ligger på stranda i Løkken. Fra flere av dem kan du kjøpe fersk fisk.
Fiskebåter ligger på stranda i Løkken. Fra flere av dem kan du kjøpe fersk fisk.

– Stranden er utrolig flott. En varm sommerdag er den et perfekt sted å være, mener Bjellås.

Sommerferie i Danmark med kultur og kos

Løkken er også en livlig by i sommermånedene. Byen fylles opp av turister, både fra inn- og utland.

Det arrangeres en rekke aktiviteter både for barn og voksne, for eksempel ”Aktiv Løkken” med sportsaktiviteter til lands og til vanns.

I løpet av sommeren arrangeres det også FX Løkken Konsert, en årlig festdag med flere konserter hele dagen.

Løkken Koncert arrangeres hvert år med flere velkjente danske artister på scenen. I fjor spilte Kim Larsen opp til fest.
Løkken Koncert arrangeres hvert år med flere velkjente danske artister på scenen. I fjor spilte Kim Larsen opp til fest.

Det arrangeres også antikvitetsmesse og Vesterhavsmarsjen, som samler inn penger til veldedige formål.

Shopping, restauranter og aktiviteter

I sentrum, på torvet og i gågatene finner du mange flotte restauranter og caféer.

Butikker ligger også på rad og rekke om shoppinglivet frister mer enn strandlivet, eller om sola mot formodning ikke sørger for perfekt sommervær.

Torvet i Løkken er fylt med sommerglade mennesker hvert år.
Torvet i Løkken er fylt med sommerglade mennesker hvert år.

– Det lille og koselige sentrumet har massevis av butikker og restauranter. Det beste er at det bare ligger et steinkast unna stranden, sier Bjellås.

– Om det er overskyet eller regn finnes det heldigvis også mange innendørsaktiviteter i Løkken. Det er lekeland for de minste, bowlinghall, gokartbane og aktivitetssenter like utenfor sentrum. Det er ikke mer enn 15 minutter med bil til Fårup Sommerland heller, forsetter Bjellås.

Smak på lokalt øl

Danmark er velkjente for sitt forhold til øl. Danskene rett og slett elsker den lysbrune drikken. Også i Norge har ølbrygging blitt stadig mer populært. Og om du er glad i øl, har du gode muligheter for å få smake på det lokale brygget.

– Løkken har et eget mikrobryggeri hvor voksne kan smake på de lokale varene. Børglum Kloster ligger også like utenfor byen. Her er det masse aktiviteter, og det brygges øl, forteller Bjarte Bjellås.

Løkken er definitivt en liten sommerperle, både for små og store, som er vel verdt et besøk om dere skal på ferie til Danmark i sommer.

Fra liten til stor om sommeren

Flest overnattingsgjester i Løkken kommer fra Tyskland, deretter følger danskene selv på andreplass, før vi nordmenn følger etter. På årsbasis har overnattingsstedene i byen cirka 600.000 overnattinger. Det tilsvarer rundt 100.000 gjester.

– Antall dagsturister hit overstiger dog dette. Vi antar at rundt én million gjester besøker byen vår i løpet av et år. Vi pleier for gøy å si at på én dag i juli har Løkken samme befolkningstall som Hjørring (drøyt 35.000 innbyggere), sier Claus Brøndum ved turistkontoret i byen.

Det vil si at de fastboende får en helt annen hverdag om sommeren, enn hva de er vant med. For Løkken er en relativt liten by. Her bor det normalt sett ikke mer enn drøyt 8.000 personer.

Feriehus  i Løkken

Det er rikelig med gode overnattingsmuligheter i Løkken. Her finner dere campingplass, feriehus, hoteller, kroer og bed&breakfast. Det finnes også private som leier ut rom. Det er med andre ord bare å velge å vrake. Her finnes noe i alle prisklasser.

– De fleste gjestene våre bor i sommerhus. Men det er også flere store campingplasser, samt flere mindre hoteller, forteller Brøndum.

Dersom dere ønsker å bo i feriehus, kan vi anbefale en tur til Landal Grønhøj Strand eller Danland Blokhus. Leilighetene har god plass og holder bra standard. Og barna vil ikke kjede seg. Det finnes nemlig et rikt utvalg av aktiviteter, både for barn og voksne. Badeland, sykkelutleie, et rikt utvalg av diverse ballidretter, lekeområde, trampoliner og grillplass er bare noen av fasilitetene.

Reis til Danmark med Fjord Line

Du kan enkelt komme deg til Danmark med Fjord Lines ferge, HSC Fjord Cat fra Kristiansand til Hirtshals (seiler i sommersesongen fra fredag 27. april). Du kan også reise fra Langesund, Bergen og Stavanger til Hirtshals med de moderne og miljøvennlige fergene MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord.

 

 

1081