Barna elsker LEGOLAND® – her bor du kort vei fra moroa

Barna elsker LEGOLAND® – her bor du kort vei fra moroa

Nordmenn elsker å dra på sommerferie til Danmark og LEGOLAND® om sommeren. Vi gir deg tips til flotte overnattingssteder på ferieturen.

Noen mil sør for Hirtshals i Danmark finner du byen Billund. For de fleste er Billund ensbetydende med den svært populære fornøyelsesparken LEGOLAND®. Billund i seg selv er en liten by med rundt 7.000 innbyggere.

Men i sommerhalvåret vokser innbyggertallet betraktelig. Den koselige byen fylles opp med folk. Og det skyldes i stor grad LEGOLAND®. Parken tiltrekker seg nemlig hundretusenvis av turister hvert eneste år, mange av dem nordmenn.

I 2016 kunne danskene by på en skikkelig godbit som det kan være vel verdt å oppleve. LEGO® NINJAGO® World var LEGOLANDs nye ninjaverden der du kan teste dine ferdigheter som ninja!

I LEGOLAND® kommer det stadig nye attraksjoner.
I 2016 var Ninjago The Ride den store nyheten i LEGOLAND®. (©2016 The LEGO Group.)

Lalandia – overnatting nær LEGOLAND®

For å huse alle turistene, trengs det mange senger. Det er fullt mulig å bo et par steinkast fra parkens liv og leven. Bare en kort spasertur fra LEGOLAND®, finner du nemlig Lalandia. Der finner du en rekke feriehus.

Feriehusene i Lalandia ligger flott til. Derfra er det kort vei til LEGOLAND®
Feriehusene i Lalandia ligger flott til.

Og her er det noe som passer for alle turfølger på to til ti personer. Lalandia tilbyr feriehus med topp fasiliteter i alle størrelser. Her finner du hus med plass til alt fra fire til ti personer. Leilighetene er romslige og moderne, med internett, flotte bad med boblebad og vaskemaskin.

Legoland
Badelandet ved Lalandia i Billund er verdt et besøk. Foto: Thomas Fryd

Lalandia byr også på mange aktiviteter. Noen få meter fra feriehusene ligger en egen fornøyelsespark med blant annet stort badeland, lekelandet Monky Tonky Land, treningssenter, bowling og spa. Flere restauranter og butikker finnes også. Men det beste er jo selvsagt at de er lokalisert kun et steinkast fra Legolands magiske verden.

Danland Bork Havn – Bo ved sjøen

Noen mil vest for LEGOLAND®  og Billund, finnes også tre idyllisk plasserte feriesenter. Nesten helt ute ved sjøkanten er Danland Bork Havn.

Legoland
Danland Bork Havn ligger idyllisk til helt ute ved sjøen.

Her ligger det meste til rette for at familien skal få kose seg. Aktiviteter som badeland med spa og tyrkisk bad, aktivitetsrom, bordtennis, trampoliner, lekeplass og tennis bidrar til å sette stemningen. Og er dere sultne, er det både butikk og restaurant i kort gangavstand.

Du kan velge mellom to type leiligheter ved Danland Bork Havn, og det er plass til opp til seks personer her.

Barnevennlige feriehus nær LEGOLAND®

Noen få mil sørover, rundt én times kjøring fra Billund og LEGOLAND®, ligger feriesenteret Danland Ho. I likhet med Danland Bork Havn, ligger Danland Ho tett på sjøen. Det har faktisk vann på tre sider av seg.

Og her står aktivitetene i kø! Badeland, bowling, lekeland, grillhytte, restaurant, kaninbur og biljard kan være deilig avveksling etter en lang dag i LEGOLAND®.

.

Legoland
Ved leilighetene hos Danland Ho kan dere nyte frokosten ute i sola før en lang dag i Legoland venter.

Feriehusene er fine og barnevennlige. Og de har god plass. Også her finner du leiligheter med plass til både få og mange. Størrelsen varierer fra to til ti personer.

Flotte strender rett ved naturskjønne omgivelser

Litt lengre nord i Danmark, også det én times kjøring fra LEGOLAND®, ligger Dayz Seawest, midt i den vestjyske naturen.

I nærheten finner du noen av Danmarks flotteste sandstrender som er flere kilometer lange. Disse er vel verdt et besøk!

Også her er det flust av aktiviteter som passer både store og små. Et tropisk badeland, bowling, minifotball, show for barna, lekeland, minigolf og treningssenter finnes på området. Det er også gode muligheter for fine turer i skog og sommereng.

Feriehusene er moderne og har plass til opp mot åtte personer. Her finner du alt du trenger, egen terrasse, TV og internett.

Spill golf i nærheten av Legoland

Noen få mil nord-øst for Silkeborg, øst i Danmark, kan dere bo på Dayz Søhøjland. Bilturen til LEGOLAND® vil ta dere én drøy time.

Også her vil dere få servert flotte moderne leiligheter med alt av fasiliteter og plass til opp til åtte personer. Dayz Søhøjland har en innholdsrik meny med aktiviteter som vil sørge for at både store og små sover godt igjennom hele natta.

Her finnes et tropisk badeland, dere kan prøve bueskyting, skyte med luftgevær, spille minigolf, ri på hester eller leke i lekerommet.

Legoland
Ved Dayz Søhøjlandet er det et eget ridesenter. Herfra er det kort vei til LEGOLAND®

Og dersom dere er glad i å spille golf, så er mulighetene for å holde swingen ved like, gode. En flott golfbane ligger like ved ferieleilighetene.

Har dere aldri spilt golf før, men har lyst til å prøve det, så kan dere gjøre det ved å spille på Pay&Play-banen som har seks hull. Dere trenger ikke å ta noen kurs for å få spille på banen, og dere får også låne golfutstyr.

Hoteller nær LEGOLAND®

Dersom det frister mer å bo på hotell enn feriesenter, kan vi anbefale to hoteller.

I byen Vejle ligger Best Western ToRVEhallerne. Til Billund og LEGOLAND® er det under en halvtimes kjøring.

Legoland
Rommene ved Best Western ToRVEhallerne er klare for å ta deg i mot i sommer.

Noen få kilometer fra Kolding finner du Best Western Kryb-i-ly. For å komme dere til LEGOLAND® må dere kjøre i cirka 40 minutter.

Begge hotellene holder god standard og kan tilby rom til en hyggelig pris.

Ved sistnevnte kan du også spille golf. Birkemose Golf Club ligger bare noen få hundre meter fra hotelldøren din.

Ta ferga til Danmark

Du kan enkelt komme deg til Danmark med Fjord Lines ferge, HSC Fjord Cat fra Kristiansand til Hirtshals (seiler kun i sommersesongen). Du kan også reise fra Langesund, Bergen og Stavanger til Hirtshals med de moderne og miljøvennlige fergene MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord.

Fergene har daglige avganger, tilbyr en flott buffet og har en tax free-butikk med godt utvalg.

1150