Randers Regnskov – opplev jungelen i Danmark!

Randers Regnskov – opplev jungelen i Danmark!

Regnskog i Danmark? Javisst. Randers Regnskov er for deg som vil oppleve Afrika, Asia og Sør-Amerikas dyreliv uten å reise halve verden for å gjøre det.

Regnskogen i Randers er et sansebombardement av natur- og dyreopplevelser. Det tropiske klimaet byr på store vannfall, fantastiske planter og massevis av frittlevende dyr. Danmark i seg selv er neppe det du forbinder med eksotiske dyr og regnskog.

Men i Randers får du oppleve en verden som normalt bare eksisterer på sydligere breddegrader. Veterinær Trude Mostue ble mildt sagt imponert da hun besøkte Randers Regnskov tidligere i år.

For her finner du virkelig alt du kan tenke deg av jungeldyr.

Randers Regnskov
Barna vil komme til å kose seg i møtet med de mange eksotiske dyreinnslagene i Randers Regnskov.

Tett på jungeldyrene

Overalt i de tre glasskuplene som representerer ulike verdensdeler, vil du komme til å møte dyr som lever fritt. Livlige aper, dovendyr, papegøyer, fugler, maur, flaggermus – ja, til og med jaguar. Alle sanseinntrykkene vil gjøre deg opprømt, men husk: bare se, ikke røre!

Randers Regnskov
Ara-papegøyen viser seg fram i Randers Regnskov. Fra tid til annen tar den seg en deilig dusj i vannfallene.

I tretoppene finner du antageligvis dovendyrene i sine klassiske positurer. Der holder de grønne iguaner-øglene også til. Det lille krypdyret trives både i høyden og i det våte element. Plutselig får du kanskje se den i aksjon i et av regnskogens vannfall? Men mest sannsynlig ligger de og varmer seg i solens stråler. Som dovendyret liker øgla å ta det rolig.

I den fuktige regnskogsbunnen mangler det heller ikke på liv og røre. Her trenger du ikke lete lenge for å møte på kjempestore skilpadder, snegler og padder. For spesielt interesserte er også maurkolonien i Randers Regnskov et interessant skue. Her kan man lære mer om hvordan maursamfunnet fungerer. Et fascinerende og imponerende innblikk i hvordan livene til de små krypene fungerer.

Randers Regnskov
Et interessant innblikk i bladskjærermaurens liv er noe av det guidene i Randers Regnskov gir deg.

Jaguaren har ankommet

I den frodige, søramerikanske regnskogen lever en katt. Men ikke hvilken som helst katt. Denne katten overgås i størrelse kun av tigeren og løven. Bittet er så kraftig at det kan knuse skjellet til en landskilpadde og andre pansrede krypdyr uten noe som helst problem.

I Randers Regnskov møter du jaguaren i sitt nye anlegg. Det fantastiske kattedyret, som i Randers er representert ved én av hvert kjønn, er en opplevelse i seg selv. For selv om de enorme kreftene forlanger respekt, er jaguaren framfor alt et aldeles fantastisk skue. Å få se en på nært hold er majestetisk.

Klappegriser og naturlekeplass

Randers Regnskov har også utvidet sin tropiske opplevelse med en Danmarks-opplevelse. Her kan du kombinere det tropiske eventyret med en utendørs opplevelse, hvor man kommer tett på danske dyr. Velg tempoet selv: Enten dere vil slappe av eller gi full gass på den kjempestore lekeplassen som finnes i tilknytning.

Danmarksparken er åpen fra påske og utover.

Er du et naturtalent?

Naturen viser som kjent ingen nåde. Den kan ikke sjarmeres. Hvis du ikke har det som skal til er det en sjanse for at du ikke kommer til å overleve.

Randers Regnskov
Underveis i opplevelsen er guidene i regnskogen klar til å krydre med informasjon og kunnskap og dyrene.

Sist år hadde Randers Regnskov verdenspremiere på showet «NaturTalent», som nettopp handler overlevelse i en verden hvor naturen er den nådeløse og ubarmhjertige dommeren.

Hele sommeren og høsten kjempet showets deltagere om å vinne den ærefulle tittelen «Årets NaturTalent» ved å vise hva de er utstyrt med fra naturens side. Folk ble for eksempel bedre kjent med uglen Jack, som kunne snike seg like lydløst inn på sitt bytte som en ninja.

Jack fikk imidlertid skarp konkurranse av de dyktige minigrisene Skinke og Bacon, samt Seriema-fuglen som er kapabel til å kunne fange og spise selv giftige slanger. Hulepinnsvinet og beltedyret var også med i kampen, for ikke å glemme de mest utilregnelige deltagerne av alle: mennesket!

Naturtalentene er tilbake i sommer, sammen med en rekke nye deltagere.

Enkel vei fra Norge

Har du lyst til å reise? Ta med deg familie og venner for å oppleve den fantastiske stemningen som svirrer og pulserer i Danmarks eneste regnskog. Det er lett å komme seg til Randers fra Norge. Start med Fjord Lines båt fra Langesund til Hirtshals. Fra Hirtshals er det halvannen time i bil til regnskogen. 

Mens du er i området bør du sjekke ut Aarhus, en by som bør oppleves til fots. Aalborg er også en by med mye å by på, for eksempel shoppingmuligheter, god mat og yrende natteliv. Italienske La Locanda er av besøkende gjennom TripAdvisor rangert til å være den beste restauranten i Aarhus.

805