Aarhus er shoppingbyen du bør oppleve

Aarhus er shoppingbyen du bør oppleve

Shoppinghovedstaden i Danmark har over 1 million trofaste shoppere. Hvorfor ikke utforske hva butikkene har å by på?

Strøget, Latinerkvarteret, Bruun’s Galleri og Jægergårdsgate. Husholdsnavn som er ensbetydende med shopping i Aarhus. Handel er i bunn og grunn et kapittel for seg selv i den Øst-Jyllandske byen. Da finanskrisen herjet som verst for et knapt tiår siden, kunne dagligvarekjedene i Aarhus slå i bordet med 3,5 prosent stigning i totalomsetningen.

Danmarks mest besøkte kjøpesenter, Bruun’s galleri, holder til i Aarhus. Senteret hadde over 11 millioner besøkende i 2010. De 100 butikkene i senteret har flere ganger rundet én milliard danske kroner i samlet omsetning. Skal du på shopping i Aarhus, er dette et godt sted å starte.

Er du i Aarhus er det nærliggende å utforske hva shoppingbyen har å by på. Hva er det som gjør at godt over én million dansker sverger til Aarhus som byen hvor de gjør flesteparten av innkjøpene sine? En start på forklaringen kan være Bruun’s Galleri. Bruun’s er det nærmeste man kommer en handelsinstitusjon i Aarhus.

Shopping i Aarhus
Bruun’s Galleri i Aarhus er Danmarks største kjøpesenter. Foto: VisitAarhus

Med ekstremt sentral beliggenhet og tilhørende 1.000 parkeringsplasser har Bruun’s utkonkurrert Fields i København, som er Skandinavias største kjøpesenter i areal. Bruun’s er en møteplass for både unge og gamle. Halvparten av senterets besøkende er faktisk i alderen 18 til 34 år. Også blant butikkeiere og kjedene er det rift om å få innpass. Etter sigende får senterledelsen henvendelser fra interessenter hver eneste uke. Det gjør at senteret kan velge og vrake blant flere av de virkelig populære merkevarene.

På senteret finner du det meste – fra de godt etablerte kjedene som H&M, Levi’s, Nike, Only og Joe & The Juice, til de mer spesialiserte konseptene med unikt varesortiment.

Et verden av varer

Stormagasinet Salling er også en favoritt blant mange. Dog er populariteten og størrelsen noe mindre sammenlignet med Bruun’s galleri, uten at det trenger å være til forkleinelse for noen som helst. På Salling rommer hver etasje en egen verden av varer fra velkjente designere. Her finner man sko, mote, bolig, accessories og undertøy – for å nevne noe. Her har du også sjansen til å nyte en kopp kaffe på ikoniske Starbucks Coffee.

Shopping i Aarhus
Salling er et av Aarhus’ største kjøpesenter. Foto: VisitDenmark

 

Magasin du Nord er et annet shoppingeldorado du bør vurdere et besøk til om behovet og lysten er til stede. Her får også kvinnene spesielt eksklusiv behandling, i magasinets kvinneunivers. I praksis kan man gå på oppdagelsesferd i kjente merkeklær. Filippa K, By Malene Birger, Sand og Hugo Boss er bare noe av hva du kan forvente deg å se.

I Magasin kan du også skjemme deg selv bort med skjønnhetsprodukter utenom det vanlige. Magasinet tilbyr for øvrig 10 prosent rabatt for alle utenlandske besøkende. Det eneste man behøver å gjøre for å få sin rabatt, er å vise fram et gyldig pass, førerkort eller annen legitimasjon som beviser at du bor utenfor Danmark.

Shopping i Aarhus for barnefamilier

Storcenter Nord i Finlandsgate gir deg mer tid til å ha det gøy. Alt er samlet under ett tak, slik at du hurtig og bekvemt kan gjøre dine innkjøp. Blant de rundt 60 spesialbutikkene er for eksempel H&M, Sportmaster, VILA, Kaufmann, Fona og Starbucks godt etablert i senteret.

Shopping i Aarhus
Storcenter Nord har både akvarium og lekeland for de minste. Foto: VisitDenmark

Merk også at Storcenter Nord er spesielt godt egnet for barnefamilien. I senterets eget akvarium kan barna for eksempel lete etter fisken Nemo og hans venner. Et gratis lekeland over flere etasjer sørger også for underholdning til de minste når mamma eller pappa skal gjøre unna litt shopping.

Senteret kan også slå seg på brystet med mange gode spisesteder. Alt fra vietnamesisk til italiensk, pannekaker, salater og pastaretter er fullt mulig å få tak i – både i take-away-form eller om du velger å nyte måltidet på senteret.

For å komme seg til Danmark, cruiser du enkelt og billig til Jylland med Fjord Lines miljøferger MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord fra LangesundBergen og Stavanger til Hirtshals. I sommersesongen (fra mai til september) kommer du lynraskt over Kategat med HSC Fjord Cat fra Kristiansand til Hirtshals. Og når du først er i deilige Danmark – hvorfor ikke ta med barna til eventyrlige Legoland?

 

 

744