Slå deg løs på Black Friday i Aalborg

Slå deg løs på Black Friday i Aalborg

Kjøpefesten Black Friday nærmer seg med stormskritt og du kan bli med til to av Danmarks største kjøpesentre for å shoppe til en billig penge! På Black Friday i Aalborg venter Bilka og Aalborg Storcenter på deg.

Alle har et forhold til store kjøpesentre, enten vi vil eller ikke. Vi reiser til IKEA for å sikre oss bokhyller og stearinlys og tar gjerne storhandelen på Obs! Det vi liker aller best med disse stedene er at parkeringen er enkel og gratis og alt som står på handlelappen er å få tak i på samme sted. Sånn er det i Drastrup også, en liten forstad til Aalborg. Den ligger omtrent 15 minutter unna sentrumskjernen. Her finner du blant annet Danmarks største Bilka-varehus og Nord-Jyllands største kjøpesenter: Aalborg Storcenter. De to shoppingsentrene ligger i samme bygg, og garanterer supergode tilbud på Black Friday i Aalborg.

prebenbjerregaard
Sjefen for storcenteret: Preben Bjerregaard er vant til å ha besøk av mange nordmenn, enten det er Black Friday eller ikke. I løpet av ett år er det nærmere 500.000 nordmenn innom Aalborg Storcenter.

 

 

Den elleville shoppingen finner sted på en fredag mellom 23. og 29. november. Og i 2017 er fredag 24. november datoen da kassaapparatene og handleposene virkelig får kjørt seg.

Kilometervis av butikker venter på deg

Neonlys og tusenvis av parkeringsplasser er sikre tegn på at du har kommet til riktig sted. Aalborg Storcenter og Bilka har samme inngang. Går du til høyre er det lange passasjer, eller gader, fulle av butikker. Dette er Nord-Jyllands største senter med butikker.

Her finner du kjente merker som Hennes & Mauritz, Name It, Jack & Jones, Sportmaster og Skoringen. Spesialbutikkene Ecco, Kop & Kande, Bella Donna og Flying Tiger Copenhagen har også funnet veien hit. Egen lekebutikk, BR, er det også her. Du kan få kjøpt TV-spill hos Game Stop og snop får du tak i hos Frellsen chokolade. Spisesteder er det også et rikelig tilbud av – for du må jo holde styr på blodsukkeret når du er på seriøs shopping!

julepynt
Interiør og jul: Det er ingen tvil om du kommer til å finne både julegaver og ting til eget julehjem hvis du blir med på Black Friday i Aalborg.

Mange av butikkene har pyntet seg til julehøytiden, som er rett rundt hjørnet. Hos interiørbutikken Casa Casa for eksempel, kan du finne mye fint til å dekorere eget julehus. Og så er det selvfølgelig haugevis av julegavetips til søsken, samboer, mor og far. Det samme gjelder hos Imerco og Kop & Kande.

Omsetningsrekord i samtlige butikker

Senterbutikkene har ofte 20 prosent avslag på samtlige varer. På Black Friday kan det også vanke rabatter på 30-, 40- og 50 prosent.

storcenter
Shoppinggader innendørs: På 43.000 kvadratmeter finnes det nok av butikker å gå bananas i. Utenfor er det også nok av parkeringsplasser – 2.400 stykker!

– I fjor var det 45.000 besøkende her på Black Friday, og vi satte omsetningsrekorder i alle butikker, forteller sentersjef Preben Bjerregaard.

Det er to år siden storsenteret slengte seg på Black Friday-bølgen. Og de har ingen planer om å hoppe av trenden. Sentersjefen mener Black Friday har etablert kjøpelyst blant folk flest. Derfor åpner han sitt shoppingparadis tidlig på morgenen og holder åpent lenge. Fra klokka 07.00 blir det musikk og underholdning. Én time senere åpner butikkdørene. Når klokken slår 22, er festen over for denne gang.

bilkabarneshop
Alt på ett sted: På Bilka får du tak i alt du og familien trenger – klær, mat, kosmetikk, sykler, pc-er og fjernsyn.

– Flere sto utenfor her i kø fra klokka 06 om morgenen. Dette er et fenomen ingen vil gå glipp av, sier Bjerregaard.

Lang åpningstid blir det også hos naboen til storsenteret – Danmarks største Bilka. De har alt du trenger på ett sted. Her finner du klær til deg selv og barna. Sminke, oppvaskmiddel, mat, frossenmat, brus, fjernsyn, sykler (både elektrisk og vanlig), leker, snop og bøker får du også tak i – og mye, mye mer.

Alt du trenger på 20.000 kvadrat

img_1585
Handler alltid på Bilka: Peter Palm liker at alt er tilgjengelig på ett sted. Han får kjøpt mat og bleier samtidig som han kan sikre seg nødvendige ting til huset fra elektronikkavdelingen.

Vel inne på Bilka er hovedoppgaven din å manøvrere handlevognen gjennom rad etter rad med varer. Det bys på 20.000 kvadratmeter med butikk – hvis ikke du finner noe du trenger eller liker her, er det godt gjort at du klarer å få det til noe sted!Blant haugevis av kunder er Peter Palm snart er gjennom butikken. Vognen hans er stappfull.

– Jeg er alltid her og handler, uansett hva det er jeg skal ha, forteller dansken mens han leter etter en chromecast til fjernsynet sitt i elektronikkavdelingen.

Han tipper at den fulle kurven foran ham vil koste ham cirka 1400 kroner.

Nordmenn er heller ikke her ukjente kunder.

baconoghansen
Et must for nordmenn: Bacon og brett med brus er populært når nordmenn besøker Bilka Skalborg og avdelingsleder Martin Hansen. Han håper mange nordmenn finner veien på Black Friday i Aalborg.

– De er flinke til å handle. Og de skal helst ha med seg kjøtt, brus, alkohol og store pakker med vaskemiddel, forteller avdelingsleder Martin Hansen.

– Og tilbudene her blir selvfølgelig enda bedre på Black Friday. I fjor hadde vi blant annet 25-30 prosent avslag på gaveesker med parfyme og julekalendere.

Åpningstidene hos Bilka er noe lenger enn Aalborg storcenter. Allerede fra klokka 06 kan du sikre deg inngang til Danmarks største Bilka-paradis. Og dørene er åpne fram til midnatt.

shoppingglade
Shop till you drop: Vi besøkte Bilka og Aalborg Storcenter på en helt vanlig torsdag. Det er populære sentere som trekker godt med kunder fra både Danmark og Norge.

Og julen har definitivt inntatt Bilka også. Et 20-talls forskjellige julekalendere står allerede strategisk plassert rett ved inngangen. Alt fra Dumle og Kinder til de riktige tegneseriefigurene er på plass.

Bli med på Black Friday i Aalborg

I fjor omsatte Storcenteret og Bilka tilsammen for 2,4 milliarder kroner. Det er med andre ord ingen tvil om at de to shoppingsentrene er populære.

Har du lyst til å sikre deg gode tilbud når Black Friday inntar de to kjøpesentrene i Aalborg og shoppinghovedstaden Aarhus? Bli med på Black Friday Cruise med Fjord Line! Vi kaster loss 24. november og vel framme i Danmark dagen etter, ligger Aalborg der og venter med bøttevis av gode tilbud. Og mye moro selvfølgelig.

1117