Aalborg smaker godt!

Aalborg smaker godt!

I Aalborg skal man ikke lete lenge etter en kulinarisk opplevelse. Byen er fylt med gode restauranter.

Man kan beskrive Aalborg på mange måter: Den kulturelle by, kunnskapsbyen, byen for de festglade, eller byen med de hyggelige menneskene. Men Aalborg er også lekker. Mens du er i byen skal du ikke behøve å lete lenge etter et lekkert måltid. Uansett om du foretrekker det klassiske danske kjøkken, det italienske, asiatiske eller franske. Aalborg har en bit av alt.

Start dagen med smørbrød

Særlig langs Aalborgs havnefront og på C.W. Obels Plads vil du finne et vell av populære spisesteder. Men det er ingen grunn til å undervurdere verdien av restaurantene som kan ligge litt skjult i byen. Å jakte på den skjulte matskatten kan være både interessant og givende.

Uansett om man er ute etter fin gourmet, en mør biff, cafemat, et ferskt kakestykke, en kjapp kopp kaffe, de herligste drinker eller en kald øl. I Aalborg vil du finne det du leter etter.

Restaurant Mortens Kro er et urbant matalternativ.
Restaurant Mortens Kro er et urbant matalternativ. Foto: VisitAalborg

Restaurant Mortens Kro i Mølleå kan du starte dagen med delikate danske smørbrød med en god snaps på siden. Men navnet kan fort kan lure deg. Ikke dra dit med en forventning om å få oppleve en tradisjonell dansk kro. Restauranten er moderne, med et kosmopolitisk og moderne miljø. Gastronomi-faktoren er også særdeles høy.

Søgaards Bryghus ligger sentralt plassert på C.W. Obels Plads og utgjør en herlig kombinasjon av restaurant og mikrobryggeri. Her serveres det dansk mat, hvor store og saftige biffer er en av spesialitetene. Hver rett kan selvfølgelig komplementeres med en hjemmebrygget øl.

Søgaards Bryghus tilbyr både god mat og hjemmebrygget øl.
Søgaards Bryghus tilbyr både god mat og hjemmebrygget øl. Foto: VisitDenmark

I samme gate finner du La Locanda dei Liberati, som er Aalborgs mest kritikerroste italienske restaurant. Carlo Liberati fra Roma eier restauranten. Han deltar selv i tilberedningen av de klassiske italienske rettene. Her vil du finne retter med Liberatis personlige tvist.

Byens beste sushi

Restaurant Fusion finner du på Aalborgs havnefront, med en fantastisk utsikt ut over Limfjorden. Her kan du utvilsomt nyte omgivelsene, men også en meny inspirert av både det europeiske og asiatiske kjøkken. Er du en sushielsker, bør du definitivt besøke Restaurant Fusion.

En fransk matopplevelse står for tur om du besøker Bistro 59. Den lille bistroen ligger ikke langt fra Aalborgs grønnsaksmarked på Frederiks Torv. Eierne har lyktes med å skape en genuin fransk stemning på stedet. Alle de små detaljene og helheten bygger opp under det franske temaet: Det er nesten som å sitte midt i Paris. Maten er i tillegg kritikerrost.

Restaurant Pingvin_2
PINGVIN tapas og vincáfe tilbyr mat fra forskjellige kontinenter. Foto: VisitAalborg

PINGVIN tapas og vincáfe har en uhøytidelig aura over seg. Som navnet antyder er tapas det man kan forvente å få servert på cafeen. Nordisk er obligatorisk, men også multietniske retter fra Middelhavet, Østen og Sør-Amerika er å finne på menyen.

505