Gode smaker ved havnefronten i Aalborg

Gode smaker ved havnefronten i Aalborg

Havnefronten i Aalborg tilbyr herlige gastronomiske opplevelser. Finn en lun restaurant hvor du kan nyte et godt måltid mens du koser deg med utsikten.

Når sulten melder seg er havnen i Aalborg et trygt sted å være. Her ligger mulighetene til rette for matopplevelser du sannsynligvis ikke støter på hver dag. For mens havnen inneholder et mylder av restauranter og cafeer, er noen av dem mer spesielle enn andre. Bli nærmere kjent med dem her!

Nyt et måltid på en pensjonert isbryter

Skipet «Elbjørn» var i drift som isbryter fra 1954 til 1996, da den fikk motorhavari. Elbjørns dager som isbryter var talte, men i 2003 ble København-båten renovert og fikk et nytt liv som restaurantskip. I dag danner den gamle isbryteren rammen rundt en matopplevelse med kvalitet som hovedingrediens. Den nydelige utsikten over fjorden i Aalborg setter prikken over i’en.

Elbjørn har en variert à la carte meny, samt en fristende lunsjmeny. Skipets hyggelige og maritime atmosfære gjør det til et egnet sted for alle typer selskap.

Den pensjonerte isbryteren Elbjørn er nå en spennende restaurant
Den pensjonerte isbryteren Elbjørn er nå en spennende restaurant. Foto: VisitDenmark

Gourmetmiddag på det gamle skoleskipet ved kaien

Prinsesse Juliana ble bygget i Nederland i 1931 og fungerte som skoleskip frem til 1969, da mer moderne krefter overtok. Etter dette ble det ærverdige skipet bygget om til restaurantskip.

I dag er Prinsesse Juliana en spennende gourmetrestaurant, smakfullt innredet med respekt for den gamle damens historie. Prøv gjerne kokkens valg, eller «surprisemenu», som den kalles om bord. Er det godt vær, er det dessuten hyggelig å starte med en smakfull aperitiff på dekk.

Der det lokale møter det globale

Danske ingredienser møter asiatiske smaker på Fusion
Danske ingredienser møter asiatiske smaker på Fusion. Foto: VisitDenmark

På restaurant Fusion møtes det europeiske og asiatiske kjøkken. Ved bruk av primært danske og asiatiske råvarer skapes lekre og sunne retter. Restaurant Fusion ligger tett opptil Limfjordsbroen og tilbyr både unike kulinariske opplevelser, samt en helt unik utsikt. Konseptet fokuserer på innovasjon og kvalitet.

Gastronomi og arkitektur i særklasse

Musikkens hus rommer mer enn musikk. Her finner du også kokkehåndtverk i særklasse på Musikkens spisehus
Musikkens hus rommer mer enn musikk. Her finner du også kokkehåndtverk i særklasse på Musikkens spisehus. Foto: VisitDenmark

Musikkens spisehus er en del av musikkens hus og serverer spennende retter laget på lokale råvarer. Uansett om man ønsker en større middag eller lett servering, kan man være sikker på å oppleve kokkehåndverk i særklasse. Den fjordvendte restauranten byr på et bredt utvalg enkle retter i høy kvalitet.

410